2016. június 7., kedd

Bloodlust: a magyar vámpír-cyberpunk képregény

"A jövő... Sokan máshogy képzelték el. Hófehérnek, sterilnek és biztonságosnak, mely jobban hasonlít egy robotizált mennyországra, mintsem a valóságra. Hogy mi a valóság? Ez itt... Crywen.
Napjaink legnagyobb városa, mely inkább egy fallal körbevett országra hasonlít. Városállam, ahová az emberiség naív módon akarta bezárni kultúráját, civilizációját, és önnön magát, hogy soha ne lássa, mit tett a világgal a 2019-es nagy katasztrófa."



A Bloodlust 2060-ban, egy alternatív cyberpunk jövőben játszódó magyar szerzői képregény. Leginkább harc orientált, de nem hiányoznak belőle a cselszövések és történeti csavarok. Előkelő helyet kapnak a képregény világában a vámpírok és a vérfarkasok. Rendhagyó módon itt nincs összetűzés a két faj között, sőt a történet alakulásával akár bajtársak is lehetnek. Viszont, hogy ne legyen egyszerű a dolog, fajon belüli viszályok elég gyakoriak.

A Föld egy világméretű, ember által okozott katasztrófa után éppen újjáépülőben van. Crywen, ahol történetünk is játszódik, az egyik leggyorsabban fejlődő neopolisz, ami New York romjaira épült rá.

Ez a képregény arra világít rá, hogy a romjaiból újjá épített világ is ugyanolyan romlott és mocskos, mint amilyen előtte volt. Az ember nem változik.

A világot az átlagember számára ismeretlen erők mozgatják, néhányan tudnak erről, és megpróbálnak harcolni ezen erők ellen a technika eszközeivel, néhányan meg úgy élik le nyomorúságos életüket, hogy nem is tudnak ezekről a dolgokról. A történetben sok fontos szereplő akad, és az események több szálon futnak. Ezek a szálak néha összefutnak, néha különválnak.

A képregényt 2005-ben kezdtük el. Két számot készítettünk el eddig, de úgy éreztük, hogy a sztori és világ, finomításra szorul, ezért 2009 nyarán elkezdtük újratervezni a világot és 2010 októberére elkészült az első szám, a Bloodlust 1. – Ébredés. Innentől kezdve pedig nincs megállás!



Amennyiben felkeltettük érdeklődésetek, keressétek képregényeinket a magyar képregényes rendezvényeken (képregénybörzéken, képregényfesztiválokon, hungarocomix-okon), ahol rendszeresen standot állítunk a Bloodlust csapatával. ;)
Eddig megjelent számainkat beszerezhetitek partnereinknél is (pl.: Fantasmania.hu bemutatóterem, ÜberKonzol).


Bővebb információ a honlapunkon és facebook oldalunkon:
www.bloodlust.hu | www.magyarkepregeny.hu
facebook.com/bloodlustcomics

Instagram oldalunk:
instagram.com/bloodlustcomics/

Képregényes videóink a YouTube-on:
youtube.com/BloodlustComics



A Bloodlust alkotói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése